De leverancier van uw ME-TIME
Professionele huishoudhulp met dienstencheques

Waarom acteur Frank Van Erum kiest voor Axxi4you

Frank Van Erum kiest voor Axxi4you

Waarom kiest acteur Frank Van Erum voor Axxi4you?

We arriveren tien minuutjes vroeger dan afgesproken. Shauni staat ons al op te wachten aan de deur van de Rotahoeve in Hamme: “Valérie en Frank zijn onderweg, maar zullen iets later zijn.”  Dat huisarts Valérie Van den Berghe en acteur-ondernemer Frank Van Erum een druk leven leiden, is meteen duidelijk. Dankzij de hulp van Shauni Meert van Axxi4you lukt het hen toch om alles rond te krijgen, zodat ze van de weinige vrije tijd die ze hebben ook écht kunnen genieten.

Valérie: In vergelijking met Frank heb ik nog een vrij geregeld leven, al zijn werkdagen van meer dan twaalf uur geen uitzondering. Ik ben huisarts in een duopraktijk in Baasrode. ’s Morgens start ik om acht uur en doorgaans ben ik pas om half negen ’s avonds thuis. ’s Vrijdags probeer ik om vier uur ’s middags te stoppen, maar je hebt het gemerkt: dat lukt niet altijd. Als huisarts draai ik ook mee in een wachtsysteem, bovenop mijn gewone werkschema.

Frank: ik leid een héél onregelmatig leven. Hoewel ik probeer een week-planning te maken, gebeurt het toch dat ik ’s avonds vaststel dat mijn dag helemaal anders is gelopen dan wat ik ’s morgens dacht. Ik ben acteur, maar ook een rasechte ondernemer. De meeste mensen denken dat ik mijn dagen enkel vulde met acteren voor Thuis. Dat wàs ook een volle dagtaak, maar daar bovenop ben ik nog met allerlei andere projecten bezig. Per jaar verzorg ik met mijn eigen theatergezelschap ongeveer 230 voorstellingen in scholen en culturele centra. Ik draai ook mee in een gezelschap voor bedrijfstheater. Onder de naam Ideale Maten breng ik samen met Pieter Bamps ook cabaret. Als je bedenkt dat er voor elke voorstelling moet gerepeteerd worden, dan weet je dat het erg tijdrovend is. Soms ben ik van zes uur ’s ochtends tot middernacht in de weer.

Valérie: Zonder hulp in het huis zou het ons niet lukken. Een drietal jaar geleden is Shauni bij ons gestart. Het klikte meteen. Zij ziet hoé wij leven en daar stemt ze haar werk volledig op af. We hebben wel nog overleg-momenten, maar die zijn gaandeweg korter geworden. Shauni heeft aan een half woord voldoende. Zij onthoudt waaraan wij belang hechten en ziét wat er moet gebeuren. Als ze hier ’s morgens toekomt en de ontbijttafel is nog niet afgeruimd, dan vermoedt ze dat er ongeplande huisbezoeken bij patiënten zijn bijgekomen in mijn agenda. Dat stoort haar niet. Sterker: het gebeurt dat ik na een hectische dag thuiskom en zie dat er een keteltje soep op het fornuis staat, klaar om op te warmen… hoe attentvol van haar!

Frank: Op zulke dagen zou alles in het honderd lopen als Shauni er niet was. Maar we kunnen echt op haar rekenen. Zij is nauwelijks ziek en blijft niet thuis voor een lichte hoofdpijn of een verkoudheid. Voor zo een jong iemand heeft ze al een sterk verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkeld! Wij hechten veel belang aan netheid en hygiëne, maar we willen ook een huis waarin gelééfd wordt. Als er tien projecten tegelijk in mijn hoofd zitten, dan is het niet verwonderlijk dat er al eens plannen en andere papieren op tafel rondslingeren. Wanneer ze poetst, legt Shauni die netjes op stapeltjes zodat ik meteen terug aan de slag kan als ik thuiskom.

Valérie: Of we een goede band met haar hebben? Uiteraard: ze maakt deel uit van ons gezin. Er zijn op dit moment wel geen kinderen thuis, maar ook zij hangen aan Shauni. Onlangs was ons dochtertje Amélie jarig en zij stond erop dat Shauni naar haar verjaardagsfeestje kwam… Mooi toch?

Tijdens ons gesprek zit Shauni discreet – zo is ze – mee aan tafel. Of ze zelf nog iets wil toevoegen?

Shauni: Zo een interview met fotoshoot is eigenlijk mijn ding niet (een tikkeltje zenuwachtig), maar het is wel leuk te horen dat ik gewaardeerd wordt. Ik kan Valérie en Frank echt alles zeggen of vragen. Hoe druk ze het ook hebben, toch maken ze altijd tijd vrij als ik hen wil spreken. Poetshulp is een fysiek belastend beroep, dat wordt soms onderschat. Op het eind van de week, zoals nu, kan ik echt wel moe zijn. Maar, als ik kijk naar de energie van Frank en Valérie, dan haal ik daar ook zelf extra kracht uit. Straks ga ik naar huis: snel iets eten en dan gaan voetballen! Je ziet: ook ik kan niet stilzitten. Het werkt aanstekelijk! Leve de axxi

Ook meer genieten van je vrije tijd?

 

VRAAG HIER UW POETSHULP AAN